Pogozdovanje

Sredstva, ki jih zbira skupni koordinacijski center občin Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen, bodo najprej namenjena obnovi flore in favne na območju Nature 2000, biotsko enega najbogatejših območij Slovenije.

V sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in številnimi strokovnjaki stremimo k temeljiti obnovi gozda in prizadetih kmetijskih površin. Najhujši požar v zgodovini Slovenije je uničil ali poškodoval številne oljčnike, vinograde in sadovnjake, pa tudi pašnike, kjer so se hranile čebele. Ogenj je razdejal naravne znamenitosti in gozdne poti, od katerih so odvisna življenja številnih ljudi in živali. Prejete donacije bomo namenili strokovni sanaciji prizadetih gozdnih površin, obnovi gozdnega življenja, skrbi za prizadeto divjad in vzpostavitvi pašnih površin za drobnico.

Leta 2019 je v velikem požaru na Cerju pogorelo blizu 100 hektarjev gozda. V veliki stiski lokalne skupnosti se je rodila pobuda Drevo za Cerje. Ob pomoči širše javnosti, številnih donatorjev in prostovoljcev ter Zavoda za gozdove Slovenije je bilo v treh letih na pogorišče posajenih skoraj 15.000 novih dreves, v zahvalo vsem podpornikom je ob poti do Pomnika miru zrasel Drevored hvaležnosti z 214 sadikami avtohtonih dreves. Vse to smo v letošnjem požaru ponovno izgubili.

Kampanja SKUPAJ ZA KRAS prinaša upanje in obet novega življenja tudi na Cerje.

Sledite našim objavam. Kmalu bomo napovedali termine prvih pogozdovanj.

Ostali projekti obnove

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji