Aktualno

Podjetje Konica Minolta s pomembno donacijo obnovi pogorelega Krasa

Leto od katastrofalnega požara na Krasu se obnova te čudovite pokrajine šele dobro začenja, zato je vsaka podpora projektu obnove še kako zelo pomembna. Tega se zavedo v podjetju Konica Minolta, saj bodo projektu tri leta namenili 2000 evrov letno.

Tekaško - kolesarski festival v Tolminu tudi v znamenju pomoči Krasu

10. izvedba tekaško - kolesarskega festivala 'Soča Outdoor Festival hosted by I Feel Slovenia' v Tolminu je udeležencem ponudila novost. Omogočili so jim doniranje iniciativi "Skupaj za Kras", ki prispeva k pogozdovanju pogorelega Krasa.

Poezija Lejle Kolman Batagelj

Vabljeni k branju pesmi, posvečene Krasu, avtorice Lejle Kolman Batagelj.

Sparkassovci odstranjevali invazivne rastline na Cerju

V soboto, 20. maja, so na pomoč pogorelemu Krasu priskočili zaposleni v Skupini Sparkasse Slovenija, ki so s skupnimi moči čistili invazivno rastlinje, ki je za čebele strupeno. Hkrati so velikodušno podprli projekt z donacijo v višini 30.000 evrov.

Podjetje Novo Nordisk ostaja zavezano obnovi pogorelega Krasa

Zaposleni v farmacevtskem podjetju Novo Nordisk so se ob praznovanju 100. obletnice družbe ponovno zbrali na Cerju in posadili 100 novih dreves puhastega hrasta. S tem so znova potrdili svojo zavezo za dolgoročno podporo projektu obnove pogorišča.

Prvi rezultati akcij obnove gozda že vidni

Z aprilom je Zavod za gozdove Slovenije zaključil spomladanske akcije obnov pogorelega gozda na Krasu. Od novembra do danes je bilo skupaj s prostovoljci posajenih 18.000 sadik puhastega hrasta in črnike, posejana pa je bila tudi dobra tona semen.

Ob obletnici podjetja sadili na Krasu

Vsako posajeno drevo prispeva k obnovi gozdov na pogorelem Krasu. Nedavno so tako ob praznovanju 100. obletnice podjetja Novo Nordisk zaposleni v Mirenskih borih posadili 100 dreves.

500 prostovoljcev posejalo semena medovitih dreves

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS) v soboto, 4. marca izpeljal še zadnjo akcijo obnove pogorelega gozda na Krasu to pomlad.

K obnovi Krasa s svojim gozdom prispevala tudi ZPMS

Ob 70-letnici delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije so člani in podporniki zveze zasadili 70 dreves in s tem s skupnimi močmi ustvarili novo upanje.

Mladi se zavedajo pomena obnove gozdov

Gozdovi so pluča našega planeta in tega se vse bolj zavedajo tudi mladi, ki radi priskočijo na pomoč na akcijah obnove.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji