Aktualno

500 prostovoljcev posejalo semena medovitih dreves

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS) v soboto, 4. marca izpeljal še zadnjo akcijo obnove pogorelega gozda na Krasu to pomlad. Z akcijami nadaljujemo spet jeseni, ko bodo razmere za to primernejše.

K obnovi Krasa s svojim gozdom prispevala tudi ZPMS

Ob 70-letnici delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije so člani in podporniki zveze zasadili 70 dreves in s tem s skupnimi močmi ustvarili novo upanje.

Mladi se zavedajo pomena obnove gozdov

Gozdovi so pluča našega planeta in tega se vse bolj zavedajo tudi mladi, ki radi priskočijo na pomoč na akcijah obnove.

Po požaru nova partnerstva in novi mednarodni produkti

Po najbolj obsežnem požaru, ki je julija 2022 prizadel Kras, nastajajo nova partnerstva in novi mednarodni produkti, kot je dobrih 130 kilometrov dolga krožna pot.

Zavezo o podpori Krasu podpisalo že 45 podjetij

Že 45 podjetij podpisalo zavezo, da bodo v prihodnjih letih na različne načine podpirali projekt Zeleno srce Krasa. Skupaj bomo omogočili ureditev izobraževalno-turistično poti in omogočili proučevanje vpliva podnebnih sprememb na obnovo gozdov.

Dijaki posadili 2000 sadik

Z akcijami nadaljujemo tudi v novem letu. Včeraj je 150 dijakov Šolskega centra Nova Gorica s spremljevalci na 1,2 hektarja pogorelega gozda v Mirenskih borih posadilo 2000 sadik puhastega hrasta.

Razstava fotografij o požaru na Krasu 2022

V Parku vojaške zgodovine v Pivki so postavili razstavo fotografij, ki so nastale ob požaru na Krasu. V spomin in opomin ter zahvalo vsem sodelujočim pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije.

Voščilo

Posejali so 100 kg semena

Na območju Mirenskih borov so prostovoljci sejali semena in tako naravi vrnili možnost, da sama obnovi gozd. Posejali so 100 kg semena toploljubnih listavcev, to je javorja, kraškega gabra in maklena.

Prostovoljci sadili na Cerju

Okrog 1000 prostovoljcev iz vseh koncev Slovenije je konec novembra pomagalo saditi sadike gozdnega drevja na Cerju.

Prijava na e-novice

Partnerji

Medijski partnerji